Belföld

A Sándor-palota állítja, hogy a Politico készített egy interjút Novák Katalinnal, amelyet a portál végül kikukázott

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Interjút adott egy ausztrál napilapnak Novák Katalin, ahol elmondta azt újra, hogy Magyarország kiáll a szabadság, a család és a keresztény tradíció mellett. A beszélgetésben Novák Katalin visszautasított minden olyan felvetést, amely szerint Magyarországot az antiszemitizmus jellemezné.

A beszélgetés külön érdekessége, hogy a köztársasági elnök megemlíti, hogy egy nagy európai hírportál interjút készített vele a közelmúltban. Hozzátette: mivel a válaszai nem olyanok voltak, mint amilyeneket vártak, a cikk végül meg sem jelent. “Nehéz elfogadni ezt a fajta liberalizmust” – jellemezte a helyzetet a köztársasági elnök.

A közmédia kérdésére a Sándor-palota megerősítette, hogy a Politico című médiumról van szó.

Novák azt is mondja az interjúban, hogy Magyarország kétmillió ukránt fogadott be az elmúlt időszakban, a 444.hu ugyanakkor azt írja különböző statisztikákra hivatkozva, hogy ez egyszerűen nem igaz, nem alátámasztható állítás.

Kapcsolódó
Novák Katalin: Nem látok a háború kérdésében olyan árnyaltan, mint a miniszterelnök
Miben mondott ellent Orbán Viktornak? Tiszta-e a lelkiismerete azután, hogy kegyelmet adott Budaházy Györgynek? Tényleg ő a NER jó zsaruja? Akkor is jóban lenne a kormányfővel, ha őt Dobrev Klárának hívnák? Lehet-e független valaki attól, akinek a monogramját fülbevalóként viselte? Mit tanult Orbántól? Államfői működése egyéves évfordulója alkalmából kérdeztük Novák Katalint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik