Belföld

Válasz Online: Tiborcz alakja sejlik fel a Budapestre tervezett titkos kormányprojekt földjei mögött

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Tiborcz Istvánt fedezte fel a Soroksárra tervezett állami projekt mögött a Válasz Online oknyomozása. A cikk szerint „soha nem látott méretű ingatlanfejlesztés előtt nyitotta meg az utat a kormány minapi határozata: Soroksár és Gyál területén, az M0–M5-ös autópályák térségében egy ipari, logisztikai város képe kezd kirajzolódni, amely védett természeti területeket is érint.”

Azt ugyan egyelőre nem tudni hivatalosan, milyen projekt van előkészülőben, az viszont biztos – írja a portál -, hogy „az érintett földek birtokosai csillagászati haszonnal adhatják tovább ingatlanjaikat a fejlesztőknek.” A Válasz Online mind a 144 tulajdoni lapot átnézte (ez több mint 650 hektárt jelent), és arra jutott, hogy a főbb nyertes két-három család és a Földber Kft. lehet – utóbbiba tavaly szállt be a Tiborcz-kör egyik legaktívabb magántőkealapja, a Főnix.

A Válasz Online azt is írja, hogy a „fejlesztési terület 173 hektárja Földber Kft.-é, ezt a Válasz Online információja szerint tavaly nagyjából 900 millióért vette meg a Tiborcz Istvánhoz köthető magántőkealapos csapat. Emellett a Válasz Online szerint a területen „az Ángyán József-féle földprivatizációs jelentésekben feltűnő, jó CBA-s kapcsolatokkal rendelkező” Horváth Mihály és családja, valamint két régi üzleti partnere – Pintér Gyula Ferenc, Tajti Imre – is jelen van.

A cikk részletesen felsorolja, kik az érintett területek tulajdonosai, akik, ha úgy alakul a beruházás jövője, jó pénzért értékesíthetik földjeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik