Belföld

A Kisgazdapártban lelt szövetségesre a Jobbik, a két párt együtt indul országjárásra

Együttműködésre lépett a Jobbik-Konzervatívok és a Független Kisgazdapárt (FKgP). Az erről szóló dokumentumot pénteken Budapesten írta alá a két pártelnök.

Az MTI tudósítása szerint Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke az eseményen azt mondta, a rendszerváltás óta eltelt időszak pusztulást és elszegényedést hozott a magyar vidék számára, holott élhető vidék nélkül nincsen normális Magyarország. Itt jelentette ki, hogy az élhető, büszke és független Magyarország mindkét politikai közösség víziója, ennek értelmében „az egyetlen történelmi párttal” lép most történelmi szövetségre a Jobbik.

Gyöngyösi hangsúlyozta, hogy mindkettejük filozófiája az, hogy nem a külföldi multik földfelvásárlása, hanem a magyar föld kincseit hasznosító kisvállalkozások boldogulása a jövő záloga. A 2022-es választás nagy tanulsága is az a Jobbik vezetője szerint, hogy a vidék Magyarországa nélkül nincsen kormányváltás. A mostani szövetség szerinte azért is fontos, mert véleménye szerint a Fidesszel szemben nincs, aki jobboldali keresztény konzervatív alternatívát tudna nyújtani.

Balogh Károly, a Független Kisgazdapárt elnöke azt hangsúlyozta, hogy a megállapodás mérföldköve a pártjuk fejlődésének, mely tartósan a kis falvakban, mezővárosokban van jelen. Szerinte ezen a területen érezhető tevékenysége az ellenzéki pártok közül csak a Jobbiknak van.

„Csak olyan együttműködésnek van értelme, aminek a célja a vidék visszahódítása a Fidesz hazug és nemzetellenes uralma alól” –jelentette ki Balogh.

Az eseményen Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője bejelentette azt is, hogy a két párt közös országjárást szervez, majd az ennek során feltárt problémákra megoldást kínáló közös programot fognak kidolgozni. Atyánszky György, az FKgP alelnöke közben felidézte, hogy nem előzmény nélküli ez a megállapodás, hiszen már 2018-ban visszaléptették valamennyi jelöltjüket a Jobbik színeiben indulók javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik