Belföld koronavírus

Győrben újra külön Covid-osztályt kellett nyitni

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Ezen a részlegen és az ápolási osztályon látogatási tilalmat vezettek be.

A győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház a Covid-19 okozta megbetegedések számának emelkedése miatt október 27-től határozatlan időre látogatási korlátozásokat vezetett be. Azt írták, a koronavírus-fertőzöttek ellátására külön osztályt nyitottak, ott ugyanúgy látogatási tilalom érvényes, ahogy a kórház ápolási osztályán is. A rendelkezés határozatlan ideig tart.

A többi fekvőbeteg ellátó osztályon a Covid-fertőzések terjedésének megelőzése érdekében a látogatási időt a 14.00-15.30-as idősávban 30 perce korlátozták. Egy páciens csak két látogatót fogadhat naponta, tehát vagy egy látogató tartózkodhat bent fél órát vagy 2 látogató 15-15 percet. A kapcsolattartás lehetősége az egészségügyről szóló törvény előírásai alapján folyamatosan biztosított.

Ősszel újra emelkedtek az esetszámok, ám a Népszava szerint mivel már nem regisztrálják a koronavírus-fertőzötteket, így csak más európai országok adataiból lehet arra következtetni, melyik variáns okozza a megbetegedéseket. A lap idézte Szlávik Jánost, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosát, aki egy szakmai fórumon arról beszélt, nehéz lenne megítélni a járványügyi helyzetet, mert nincs adat arról, hányan kerülnek kórházba, intenzív osztályra, szorulnak lélegeztetésre, halnak meg a covid-fertőzés miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik