Belföld

A tábornokból lett ezredes újabb tábornoki kinevezéséről döntött Novák Katalin

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a köztársasági elnök határozata.

Az államfő határozott időre – október 11-től 2024. augusztus 31-ig – dandártábornokká nevezte ki Molnár Ferenc József ezredest. Novák Katalin a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf előterjesztésére, a honvédek jogállásáról szóló törvény 57. § (1) bekezdése alapján döntött.

Az idézett joghely alapján arra lehet következtetni, hogy az ezredest néhány hónapra olyan helyre vezényelték, hogy új beosztásához magasabb rendfokozatba kellett előléptetni.

Az ezredes már volt ilyen helyzetben, még Áder János köztársasági elnök nevezte ki 2020. augusztus 15-ei hatállyal három évre dandártábornokká. Akkor Rómában lett a NATO Védelmi Akadémia, Oktatás Szervezési Főosztályának a vezetője.

A régi-új dandártábornok csaknem húsz évig végzett oktató-, kutatótevékenységet, mintegy száz publikáció szerzője, számos hazai és nemzetközi tudományos kutatás résztvevője, vezetője volt. Kutatói munkája során az MTA Bolyai-ösztöndíjasa, valamint a NATO-CNR (Róma, CeMISS) és a Nyugat-európai Unió (London, RIIA) ösztöndíjasa volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik