Belföld

Három hétig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya és Biatorbágy között

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Pénteken indul a Budapest–Tatabánya–Győr–Hegyeshalom vonalon a decemberig tartó felújítás legnehezebb, második üteme – írja közleményében a MÁV. Ez azt jeleti, hogy október 27-től három héten át, november 17-ig szünetel a vonatközlekedés Tatabánya, illetve Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Tatabánya és Budaörs között. Ezen időszak alatt kizárólag pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat, ezért az első ütemhez viszonyítva kétszer annyi járművet biztosít a Volánbusz.

A MÁV arra hívja fel a figyelmet, hogy a hosszabb közúti menetidők, illetve az M1-es autópálya forgalmi kockázatai miatt a távolsági és nemzetközi vonatokkal utazóknak akár 45-60 perccel, Tatabánya és Budapest között az elővárosban utazóknak pedig akár 30 perccel hosszabb eljutási idővel érdemes számolniuk.

Arra kérik az utasokat, hogy a megszokottól eltérő közlekedési rend idején ne megszokásból utazzanak: minden, az 1-es fővonalat érintő utazás előtt tájékozódjanak a közlekedési vállalat hivatalos felületein, ahol azt ígérik, „legfrissebb hírekkel és információkkal igyekszünk a segítségükre lenni.”

Tájékozódni az okostelefonon is elérhető, rendszeresen frissülő www.mav.hu/egyesvonal weboldalon is lehet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik