Belföld

A szocialisták szerint itt az utolsó pillanat Svédország NATO-csatlakozása ügyében

Rendkívüli házbizottsági ülés összehívását kezdeményezte hétfőn az MSZP, ahol javaslatot tesz arra, hogy soron kívül még hétfőn vagy legkésőbb kedden szavazza meg az Országgyűlés Svédország NATO-csatlakozását – áll a párt által kedd reggel kiadott közleményben.

A Tóth Bertalan frakcióvezető és Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes által jegyzett közleményben azt írták: februárban a magyar kormány külügyminisztere egyértelműen úgy foglalt állást, hogy mind Svédország, mind Finnország irányába tartják az ígéretüket, miszerint nem mi leszünk az utolsók a ratifikáció tekintetében.

Miután Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn aláírta a Svédország NATO-csatlakozásáról szóló jegyzőkönyvet, majd benyújtotta a parlamentnek, a párt szerint „itt az utolsó pillanat”, hogy a magyar kormány is lépjen. Az MSZP szerint – mivel az ellenzéki pártok már világossá tették, hogy támogatják Svédország NATO-csatlakozását – az 54 ellenzéki képviselő mellé még 47 fideszes vagy KDNP-s országgyűlési képviselő szavazatára van csak szükség Svédország NATO-tagságának ratifikálásához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik