Belföld

Előre közölte a bíró, mi lesz az ítélet, nyomozást indított az ügyészség

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Nyomozást indított az ügyészség egy debreceni bírósági botrány ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. Ahogy arról a 24.hu néhány napja először beszámolt, a Debreceni Törvényszék egyik bírájáról ugyanis egy kompromittáló hangfelvétel került elő, amin elhangzott, a bíró előre elmondta, milyen ítéletet ad a vádlottaknak.

Kálmánczi Antal október 13-án bírói tisztségéről indoklás nélkül lemondott.

A birtokunkba került leirat alapján a többi között az hallható rajta, hogy Kálmánczi előre elmondja, milyen mértékű büntetés kiszabását tervezi az ügyvéd által képviselt vádlottra. A beszélgetés során a leirat szerint, amire a kizárási indítványt alapozták, egyebek között az alábbiak hangzottak el:

Én nektek 3 év 6 hónapnál nem akarok többet adni, 4 év volt a koncepció, de én ebben lejjebb tudok menni – mondom – egy fél évvel. Nem ígérem, hogy a tábla egy picit nem fog rajta súlyosbítani. De az sanszos, hogyha Sz.-nek ugye 5 év 2 hónapot fogok adni, ezt már megbeszéltem az ügyvéddel, akkor Sz. terhére már jogerős is a felfüggesztett…

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint az alárendeltségükbe tartozó Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt. Az eljárás érdekeire figyelemmel az ügyben bővebb tájékoztatást nem adnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik