Belföld

Hatvan ember bankkártya adatait szerezte meg csomagküldős SMS-ekkel egy 19 éves fiatal

police.hu
police.hu

Sajnos hazánkban is elszaporodott a csomagküldős SMS-eken keresztül elkövetett visszaélések száma. A kiberbűnözők egy alkalmazáson keresztül személyes adatokat szereznek meg úgy, hogy akár netbankon tárolt adatokhoz is hozzáférnek.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint látókörükbe került egy 19 éves ukrán férfi, aki a gyanú szerint egy közismert csomagküldő szolgálat nevében küldött embereknek SMS-t egy olyan linkkel, amire ha a jóhiszemű vásárló rákattint, akkor minden bankkártyaadata hozzáférhetővé válik.

A fiatalember épp egy debreceni ATM-nél vett fel több százezer forintot egyik áldozata bankszámlájáról augusztus 16-án, amikor elfogták a rendőrök. Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie. A fiatalt őrizetbe vették és letartóztatták. Az áldozatok száma elérte a hatvanat, de a gyanú szerint ez nem a végleges adat.

Az internetes csalók egyre arcátlanabbak. Előfordul, hogy a rendőrség nevében küldenek SMS-t, és be nem fizetett bírságra, és tilosban lévő parkolásra hivatkoznak. Erről ebben a cikkünkben írtunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik