Belföld

Brüsszel hasznos idiótái – Kövér László a nyugati elitet bírálta

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
Azt jósolta, az európai birodalom megszületése egyben a halálát is jelenteni fogja.

A szuverenitás, az önrendelkezés az a képességünk, hogy a saját magunk életét meghatározó kérdésekről önállóan, külső kényszer nélkül dönthessünk – magyarázta Kövér László az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából a Hír TV-nek. Az interjúban a fideszes házelnök úgy vélte, az elmúlt mintegy 550 év önrendelkezésünk védelméről szólt, most olyan szövetségesekre van szükségünk, amelyek szintén nem engedik nemzeti szuverenitásuk felszámolását.

Arról beszélt, hogy jelenleg egy önként vállalt szövetségi rendszeren belül vagyunk szuverének, ám az Európai Unió és újabban a NATO is kezd úgy viselkedni, mintha nem egyenrangú partnerek gyülekezete, hanem egy új birodalom lenne, amelyben a központ időről időre megpróbálja szűkíteni a tagállamok mozgásterét, hogy előbb-utóbb tartományokká degradálja azokat.

Az EU már előrehaladott fázisában van ennek. A tagállamok jelentős részének politikai elitje ebben a hasznos idióták szerepét tölti be, nem tudja, mit cselekszik. Ők viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy a közösség részének lenni önkéntesen vállalt szabad partneri együttműködés, nem a szuverenitás feladása. Kövér László kiemelte, ma Európában kevés az olyan ország, amely  szuverenitása érdekében fel tud, mer szólalni. Ahhoz elég nagyok vagyunk, hogy úgy érezzük, mindent nem nyelünk le, de ahhoz nem, hogy partnerek nélkül tudjuk érvényesíteni álláspontunkat,

elementáris szükségünk van arra, hogy a közép- és kelet-európai országok politikai osztályai ne korrumpálódjanak bele egy ilyen nyugati elitbe (…)
csak együtt vagyunk képesek a szabadságunkat, a szuverenitásunkat megőrizni, külön-külön csak egy periférikus, lesajnált állam maradunk.

A közel-keleti helyzetről, a háborúról és a nyugat-európai országokban Izrael ellen tüntetőkről azt mondta, ez is az EU elhibázott migrációs politikája miatt van, az ugyanis olyan konfliktusok melegágya, amelyekből egyelőre „egy kis ízelítőt” kaptunk, ám világossá kell tenni, mindegy, mit mond Brüsszel, Magyarország nem lesz bevándorlóország, az jöhet be, akit mi beengedünk.

Ugyanakkor nem látja visszafordíthatónak a jelenlegi folyamatokat, mert

az a politikai elit, amelyik tőlünk nyugatabbra van minőségileg minősíthetetlen,
semmi olyan komoly projektje nincs, mivel meg tudná menteni Európát.

Azt mondta, a korábbi hódítóknak csak páncélosaik voltak, de a most épülő világbirodalomnak, olyan tudatformáló eszközök állnak a rendelkezésére, a közvélemény befolyásolására, amelyek korábban nem voltak.

Szerinte ugyanakkor nem lehet népek önrendelkezését, kultúráját egyszerűen megszüntetni, azoknak lennie kell, vagyis

az európai birodalom megszületése egyben a halálát is jelenteni fogja.

Ezt jó lenne elkerülni, ezért bel- és külföldön is minél több partnert kell keresni a nemzeti törekvések támogatására, ha Közép-Európa egységesen fel tud lépni, akkor tudja külön-külön a nemzeti érdekeit a legoptimálisabban érvényesíteni, a térség akár még nyertese is lehet ennek a nagyon zűrzavaros időszaknak – tette hozzá Kövér László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik