Belföld

Toroczkai: Kádári úton halad Orbán Viktor rendszere

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu

Ebben az évben is a Corvin közben tartotta ’56-os megemlékezését a Mi Hazánk, a helyszínen ezúttal is volt ágyúlövés a Telex tudósítása szerint.

A párt elnöke, Toroczkai László arról beszélt, hogy a Mi Hazánkon kívül egy párt sem emlékezik meg méltón ‘56-ról. Ezentúl még azt is mondta Toroczkai, hogy bár ‘56 központi eseményei Budapesten történtek, a kormányfő mégis „megfutamodott”, sőt, még a sajtót is kizárva, és Veszprémben mondott beszédet. A pártelnök hangsúlyozta, hogy nem „működtethetünk olyan propagandát Magyarországon, ami egyeduralomra tör”, és amely Toroczkai szerint olyan, mint amilyen a Kádár-rendszer médiája volt.

Azon az úton halad Orbán Viktor rendszere, ami a Kádár-rendszerben is volt

– mondta Toroczkai, aki szerint sem Gyurcsány, sem Orbán rendszere nem Magyarország jövője.

Előtte a párt parlamenti képviselője, Novák Előd azt mondta, hogy a Fidesz szégyene, hogy az ügynökaktákat még mindig nem hozták nyilvánosságra, ahogy a szovjet téri emlékmű is áll napjainkban is. „Kommunista luxusnyugdíjakkal élhetnek még itt emberek, például Szűcs Mátyás (…) vagy Schmidt Pál” – teszi hozzá Novák, aki szerint ezeket a problémákat már a rendszerváltáskor rendeznie kellett volna az első Orbán-kormánynak. Novák végül arról beszélt, hogy a magyar katonáknak „nincs helyük Izraelben és Irakban”, nekik ugyanis szerinte a déli határnál kéne szolgálnia.

(via Telex)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik