Belföld

Bősz Anett szerint nem fog összeomlani a Biodóm, csak más fűtési technikát kell keresni

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

„Idén nyár elején a főpolgármesteri kabinet úgy döntött, hogy nem költ a továbbiakban az állam által megrendelt és finanszírozott, de be nem fejezett beruházásra” – mondte el Bősz Anett, kultúráért felelős főpolgármester-helyettes pénteken a Népszavának, miközben azt taglalta, hogy a Fővárosi Önkormányzat a jövőben nem tudja fedezni a félkész állapotban, parlagon heverő Biodóm fenntartási költségeit, így annak fűtését sem.

Ahogy a 24.hu szemléjéből is kiderült, a főpolgármester-helyettes megerősítette, hogy az épület megtartásához így is feltétlenül szükség lesz egy minimum hőfokra, ha ugyanis nem temperálják az épületet, akkor a tetőszerkezet tetején lévő, kívülről is látható háromszögek egyszerűen összeesnek, a tető beázik, az épület beomlik. Mindez végig is futott tegnap a hazai sajtón, ezért Bősz most a Facebook-oldalán igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy a Biodóm nem fog összeomlani. Ezt a Fővárosi Állat- és Növénykert vezetése is megerősítette neki:

A Biodóm kapcsán megjelent sajtóinformációkat semmilyen módon nem tudjuk alátámasztani. Az épület üzemeltetését a szokásos rend szerint látjuk el. A témában további sajtónyilatkozatot nem kívánunk tenni

– zárta rövidre a témát az Állatkert.

Az intézmény kommünikéjét Bősz annyival egészítette ki, hogy egyszerűen csak más fűtéstechnológiát kell alkalmazni, mert az eddigi temperálás rendkívül költséges volt, a kormányzati elvonások miatt azt már nem tudja tovább finanszírozni a főváros. Szerinte ugyanakkor a közeli Széchenyi Fürdő hulladékvize már elegendő lenne ahhoz, hogy télen is tartósan 14 fokon, az épület állagmegóvásához szükséges hőmérsékleten tartsák az építményt. Megállapodás erről viszont még nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik