Belföld

Átveszi a Fidesz Molnár Zsolt izomautókkal kapcsolatos javaslatát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Rákérdezett egy LMP-s képviselő, Bakos Bernadett, hogy támogatná-e a kormány Molnár Zsolt MSZP-s képviselő javaslatát a nagy teljesítményű autókról, amellyel szigorítaná használatukat. A gazdasági bizottság ülésén ugyanis a fideszes többség leszavazta Molnár javaslatának tárgysorozatba vételét, Bánki Erik, a testület fideszes elnök megjegyezte, hogy folyamatban van a KRESZ módosítása és az MSZP-s politikus által megfogalmazottak is a javaslatok között van.

– Meg tudja erősíteni Bánki Erik szavait? Támogatja a kormány, hogy a nagyteljesítményű személygépkocsik vezetéséhez szigorúbb feltételeket kelljen teljesíteni a B kategóriás jogosítványhoz képest? – tette fel az írásbeli kérdést Lázár János közlekedésügyi miniszternek.

Igen, meg tudom erősíteni Bánki Erik elnök úr szavait, zajlik a KRESZ felülvizsgálata, és ennek részét képezi, hogy a nagyteljesítményű gépjárművek helyzetét miként érdemes rendezni

– válaszolt Lázár nevében Ágh Péter államtitkár, aki emlékeztetett arra, hogy Lázár egyenesen gyilkosságnak nevezte az Árpád hídon történt biciklisgázolást, amikor gyorsulási verseny következtében ütköztek és taroltak az autók.

Mint megírtuk, Molnár két javaslatot is beadott ebben a témakörben: először 408 lóerőben szabta meg a határt, amely fölött szigorúbb feltéteknek kell megfelelni, hogy valaki ilyen autót vezethet, utána egy újabb indítványban 204 lóerőnél húzta meg a limitet.

(A nyitóképen Molnár Zsolt (balra) Kocsis Máté fideszes frakcióvezetővel látható.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik