Belföld

Az egyik legnagyobb élő filozófuson élcelődik Varga Judit

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A világhírű filozófus, Francis Fukuyama egy interjújában bírálta Magyarországot, szerinte már nem is nevezhető demokráciának.

– Nem értem, hogy az olyan országok, mint Magyarországi, hogy lehetnek még mindig EU-tagok – jelentette ki Fukuyama aki szerint jelenleg Ukrajna is demokratikusabb ország Magyarországnál (az interjút a Szabad Európa Rádió ukrán nyelvű adásának adta – a szerk.).

Mindezt nem hagyta szó nélkül Varga Judit nemrég leváltott igazságügyi miniszter, aki várhatóan jövőre a Fidesz EP-listáját vezetheti.

Fukuyamára mindig izgalmas figyelni, mert ő az olyan egzotikus gondolatoknak a mestere, mint például, hogy a liberális demokráciákkal a történelem véget ért. A filozófus most kijelentette, hogy Ukrajna jelenleg sokkal demokratikusabb ország mint Magyarország. És nem érti, hogy hogyan lehetünk még EU-tagok. Fukuyamára érdemes figyelni, csak tudni kell jól olvasni: pont fordítva, vagy a szórakoztató irodalom részeként! Egy biztos: A tévedéseiről ismert filozófus egyszer még meg fogja köszönni a magyaroknak, hogy mindvégig kitartottak Európa és az Unió mellett

– fejtette ki gondolatait a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik