Belföld

A kormány szerint a külföldi embercsempészek elengedéséről is a magyarok döntöttek

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Ezt válaszolta Rétvári államtitkár az Orbán Viktor politikai felelősségét firtató kérdésre.

A kormány szerint a külföldi embercsempészek elengedéséről is a magyar emberek döntöttek.

A magyar Kormány továbbra is a magyar emberek döntését képviseli, hiszen Magyarország a magyaroké. Nem hagyjuk, hogy Brüsszel bevándorlóországot csináljon Magyarországból!

Ezt válaszolta a Belügyminisztérium államtitkára Orbán Viktor  miniszterelnök helyett, akitől Bedő Dávid arra várt választ, vállalja-e a politikai felelősséget az embercsempészek szabadon engedéséért.

A Momentum politikusa egy rendőrségi hírt idézett, amely szerint a minap Szentendréig üldöztek egy embercsempészt, aki  Szlovákiába vitt volna migránsokat. Mint írta, mióta a kormány több száz embercsempészt szabadon engedett, ugrászerűen megszaporodtak az ilyen esetek.

Az ellenzéki képviselő ezért a miniszterelnök személyes felelősségét, illetve azt is firtatta, tud-e Orbán Viktor garanciát adni rá, hogy nem fordul elő több olyan eset, mint a szentendrei.

Rétvári Bence válaszából mindösszesen annyi vonatkoztatható a politikai felelősségre, amit fent idéztünk, az államtitkár irományában ugyanis főleg bírálta a Momentum politikusait, akik az Európai Parlamentben nyáron baloldali képviselőtársaikkal igennel szavaztak a kötelező betelepítési kvóta ügyében. Brüsszelnek ennél jóval részletesebb választ kell majd adni a külföldi embercsempészek szabadon engedése miatt, de tapasztalatunk szerint a kormánynál árnyaltabban látják a képet még Ásotthalom környékén is.

Egy ember a legutolsó információm szerint hétszáz euró. A rendőrök szerint kábé kétszáz átjut ezen a területen naponta, szerintem meg kábé ezer. Egy Ford Tranzitba simán beszuszakolsz huszonöt embert.

Egy idézet riportunkból, mivel Ásotthalom környékén éppen az embercsempészek miatt mára pattanásig feszült a helyzet. A félelem az úr. A határvédelem összeomlásáról beszélő Papp Renáta polgármester szerint olyan nagy létszámú csoportok jelentek meg a határon, mint a migrációs válság kezdetén, csak sokkal szervezettebb lett az embercsempészet.Közben a határvadászok szerint a határkerítésen a menekültek

úgy mennek át, mint gatyán a fing.

Kapcsolódó
„Amelyik migráns a családomat veszélyezteti, azt kinyírom”– Ásotthalom környéke hadszíntérré változott, a kerítésnél kövek repültek felénk
Megnéztük, hogyan működik a sokat emlegett déli határvédelem. Meghallgattuk, mit tapasztalnak, hogyan éreznek az ott lakók, és megnéztük, milyen egy összecsapás a rendőrök és a határsértők között. Közben, úgy mellesleg, minket is megtámadtak. Riport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik