Belföld

NER-közeli üzletemberé lett a magyar Auchan 47 százaléka

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Két év tárgyalás után Jellinek Dániel Indotek-csoportja 47 százalékot vásárolt a francia Auchan magyarországi hipermarket üzletében és száz százalékot az Auchan-korzó üzletekből – írta meg a Telex.

Jellinek a konkrét terveiről nem akart beszélni, de azt elmondta, hogy az Indotek többszáz kereskedelmi ingatlanból álló portfóliójával rendkívül fel tudja gyorsítani az áruházlánc hazai terjeszkedését. Ezzel a – most leginkább Budapesten és az agglomerációban erős – Auchan közelebb kerülhet a vidéki vásárlókhoz – emlékeztetett a portál.

Jellineknek feltették a kérdést, hogy most, amikor a nemzetközi láncok sokszor támadások fókuszában vannak, hogy érzi, minek számít majd az Auchan, ahol most 53-47 százalék lesz a külföldi és a magyar arány.

„Az üzleti koncepciónk jó. Segít-e majd a kormány? Nem tudom, egyedi kedvezményeket nem remélek, de remélem, hogy akadályokat sem kapunk” – jelentette ki az üzletember, aki az utóbbi időben több nagy üzletet is kötött Tiborcz Istvánnal, a miniszterelnök vejével, aki több Jellinnek érdekeltségben is osztalékelsőbbségi részvényt is szerzett, amivel övé lehet a nyereség túlnyomó része.

Kapcsolódó
Volt állami csúcsingatlanok kerültek Jellinek Dánieltől Tiborcz István köréhez
A Tiborcz Istvánhoz szorosan kapcsolódó Central European Ingatlanalap nemrég 28,4 milliárd forintnyi állami ingyenbefektetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik