Belföld

Navracsicsék szerint rendben van, hogy az államtitkáruk beköltözött az uniós pénzből épített rekreációs központba

Kovács Attila / MTI
Kovács Attila / MTI

Egy hónapja derült ki, hogy Mayer Gábor területfejlesztési államtitkár egy olyan családi házban lakik, amelyet eredetileg uniós pénzből rekreációs központnak épített a vállalkozása.  A ház 2014-ben épült, a felépítésére 46 millió forint uniós támogatást kaptak, és Mayer szerint csak 2018-ig kellett rekreációs központnak használni az ingatlant.

Most Arató Gergely DK-s képviselő feltette a kérdést Mayer főnökének, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszternek, hogy felveti-e a visszaélés gyanúját, hogy az államtitkár uniós pénzből épült családi háza és igazából arra lett volna kíváncsi, hogy erkölcsi szempontból hogyan látják az esetet. Navracsics helyett a másik államtitkára, Latorcai Csaba válaszolt, aki nem látott semmi kivetnivalót ebben.

„Az említett projekt esetében egy magyar vállalkozás megpályázott egy 50 százalékos intenzitású uniós forrást, a pályázaton pontozást követően nyert, a megvalósításhoz pedig saját forrást és banki hitelt vett igénybe. A projekt fenntartási időszaka 2018-ban lezárult, a megvalósítás és elszámolás rendben lezajlott, a több alkalommal végzett helyszíni ellenőrzés során szabálytalanság nem merült fel. Kiemelendő, hogy a fenntartási időszak lezárulását követően a kedvezményezettnek nincs további kötelezettsége a projekttel összefüggésben” – írta Latorcai, aki külön kitért arra, hogy a hírek szerint csak honlapon volt elérhető az állítólag kialakított szálláshely, valójában nem fogadtak vendéget.

Felhívom a figyelmét arra is, hogy az említett pályázati feltételek nem tették lehetővé a szállásszolgáltatást, tehát a kedvezményezett szabályszerűen és az előírásokat betartva járt el, amikor nem fogadott szállóvendéget. Akkor járt volna el jogszerűtlenül, ha szállás szolgáltatást biztosított volna

– védte meg államtitkártársát az államtitkár.

(A nyitóképen középen Navracsics Tibor, balra Latorcai Csaba, jobbra pedig Mayer Gábor.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik