Belföld

Orbán Viktor megszüntette egyik kormánybizottságát

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A megújított testületet március végén hozták létre.

Megjelent a hétfő esti Magyar Közlönyben egy szűkszavú, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett döntés arról, miszerint keddtől visszavonják a Vidékfejlesztési Kormánybizottságról szóló határozatot. Indoklás nincs.

A kormány idén március végén hozta létre a Vidékfejlesztési Kormánybizottságot. A testület feladata az agrár- és vidékfejlesztéshez kapcsolódó hazai és uniós források felhasználásának nyomon követése, a pénzek felhasználásával kapcsolatos kormányzati döntések előkészítése volt.

Az Orbán Viktor kormányfő által vezetett testület munkájában részt vett Nagy István agrárminiszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter mellett egy előző kormánytag,  Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is.

A testületet valójában 2021 februárjában hozták létre azért, hogy erősítse a magyar mezőgazdaságot és élelmiszeripart, az agráriumhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó iparágakat, térségeket és közösségeket.

Az Európai Unió közös agrárpolitikájának kereteit jelentősen kitágító, a nemzeti költségvetésből 80%-kal kiegészített, 4265 milliárd forint értékű vidékfejlesztési források történelmi lehetőséget jelentenek a magyar vidék számára, hiszen az eddigi források háromszorosa áll 2021-től rendelkezésre

írták akkor a kormány honlapján. A miniszterelnök vezetésével, és az agrárminiszter részvételével működő testületben akkor Stumpf István, Navracsics Tibor és Lázár János még kormánybiztosokként alakították a vidékfejlesztési stratégiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik