Belföld

Nyolc évet kértek a 180-nal menekülő embercsempészre, aki három ember halálát okozta az M5-ösön

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség azzal a moldáv embercsempésszel szemben, aki január elején három ember halálát okozta az ámokfutásával az M5-ös autópályán.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy nyolc év börtönt, tíz év Magyarországról való kiutasítást, és tíz év járművezetéstől eltiltást kértek a férfire előkészítő ülésen történő beismerés esetére.

A vádirat szerint a moldáv állampolgárságú elkövető egy embercsempész hálózat tagjaként szállított Magyarországon át Nyugat-Európába migránsokat a kocsijával.

ugyeszseg.hu

Január harmadikán hét személyt próbált tovább csempészni autójában, amikor az M5 autópályán le akarták meszelni a zsaruk. Az elkövető azonban nem állt meg, hanem beletaposott a gázba, s az autópálya sávjai között cikázva próbált egérutat nyerni.

Végül már legalább 180 km/h-s sebességgel repesztett, amikor Táborfalva közelében egy rosszul sikerült manőver során lesodródott az autópálya melletti füves területre és több fának is neki csapódott, végül egy vadvédő kerítés állította meg. A sofőr kiugrott az autóból és az áldozatait hátrahagyva elmenekült. Csak két órával később Pusztavacson sikerült elfogni.

A baleset következtében hárman életüket vesztették, a többiek pedig megsérültek. Az ügyész elmondta még, hogy a moldáv férfi beismerte a bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során.

Az ügyészség nyolc év börtönt kért a minősített embercsempészés bűntettével, és kettőnél több ember halálát eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolt férfire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik