Belföld

Donald Trump: Ő Orbán Viktor. Hallottak róla? Ő a legerősebb vezető

MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher
MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benko Vivien Cher

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója kedden egy olyan videót osztott meg a Facebook-oldalán, amelyen Donald Trump hétfői kampánybeszédének egy részlete látható. A volt amerikai elnök a 2024-es elnökválasztáson minden valószínűség szerint a regnáló demokrata Joe Biden republikánus kihívója lesz. Orbán Balázs a következő kommentárral jegyezte a posztot:

Donald Trump korábbi amerikai elnök tegnap egy kampányrendezvényen elismerően beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökről.

Trump a következőket mondta a magyar kormányfőről: „Minden elromlott, az egész világ elromlott. Egy nagyszerű úriember, Magyarország vezetője, amikor arról kérdezték, mit ajánlana Joe Bidennek annak érdekében, hogy rendbe tegye a világot, azt mondta: csak egy dolgot: vissza kell hozni Trumpot! Ő Orbán Viktor. Hallottak róla? Ő a legerősebb vezető. Nagyon erős ember.”

Trump és Orbán nem először áradoznak egymásról. Legutóbb a Tucker Carlsonnak adott budapesti interjújában fogalmazott úgy a magyar kormányfő, amikor az ukrajnai háború volt a téma, hogy „Trump az, aki megmentheti a nyugati világot, és talán az emberiséget is az egész Földön”, szerinte csak az ő visszahívása jelenti a kiutat a háborúból. Nem sokkal később Trump a saját közösségi oldalán, a Truth Social-ön osztott meg egy-egy képet magáról és Orbánról, és a fotó mellé azt írta:

Orbán Viktor nagy vezető és ember. Magyarország csodálatos emberei szerencsések, hogy az övék!

Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ajánlott videó

Olvasói sztorik