Belföld

Nem nyomoz rendőrség Rogán Antal feltalálótársainak cége ügyében

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Polt Péter nem érzi úgy, hogy távoznia kellene posztjáról.

Évek óta rendre úgy alakulnak a szabályok, hogy a pénzügyi intézmények kiberbiztonsági rendszereinek hitelesítését csak egy cég tudja elvégezni. A Rogán Antal miniszter feltalálótársaihoz köthető Hunguard Kft.-nek gyakorlatilag évek óta nincs riválisa, a jogszabályok már a kezdetektől éppen mindig számára kedvezően alakulnak. A Telex a minap azért írt újra a furcsa helyzetről, mert a piac ismerői szerint nyáron egy rendelet módosításával jó néhány évre újra bebiztosították a Hunguard kiváltságos helyzetét.

Vadai Ágnes szerint ez az ügy egyértelműen több bűncselekmény (pl. a hűtlen kezelés, a hivatali visszaélés, a bennfentes kereskedelem, a vesztegetés, a gazdasági csalás) megalapozott gyanúját is felvetheti. A Demokratikus Koalció képviselője ezért Polt Pétert arról kérdezte, hogy a

jogsértések ellen fellépni köteles, a bűnözésre mindig azonnal, proaktívan és természetesen világszínvonalúan reagáló ügyészségen

indult-e vizsgálat, felderítés, nyomozás az esetleges törvénysértések kivizsgálása érdekében.

  • Ha nem intézkedtek senkivel szemben semmit, annak mi a konkrét szakmai, ténybeli, logikai és jogi alapja?
  • Az ügyben mikorra várható ügyészségi érdemi szakmai döntés?

Polt Péter a kérdést ezúttal is feljelentésként értékelte, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) azt azonban bűncselekmény hiányában elutasította. A következő levélváltásban Vadai Ágnes már Polt Péter távozását pedzegette.

Megannyi következmény nélküli korrupciós ügy után, nem az lenne a legméltóbb körülmény az ügyészeknek és egyben Magyarországnak is, ha új és valóban független Legfőbb Ügyésze lenne hazánknak?

A képviselő ezúttal magát a legfőbb ügyészt idézte, aki egy új ügyészségi épület átadásán arról beszélt, hogy az ügyészség eredményességéhez milyen fontosak a méltó körülmények. Polt Péter válaszában nem reagált a kritikára, csak a rá vonatkozó hatályos jogszabályokat ismertette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik