Belföld

Teljes vágányzár jön a győri fővonalon, ami miatt egy másik mellékvonal is elesik

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közötti szakaszának felújítása október 27-én új fázisához érkezik. Ekkortól a munkálatok egyidejűleg érintik mindkét vágányt, ezért három héten keresztül teljesen szünetelni fog a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. Ezeken a szakaszokon kizárólag vonatpótlóbuszok szállítják majd az utasokat – hívta fel a figyelmet a MÁV-Volán-csoport, amely azt ígéri, hogy mindent elkövetnek azért, hogy az ideiglenes közlekedési rend a lehető legjobban alkalmazkodjon a helyzethez. Ennek érdekében az eddigihez képest kétszer annyi autóbuszt állítanak szolgálatba, amelyek menetrendjét, útvonalát és mennyiségét összehangolják az utasigényekkel.

Ugyanakkor szeretnénk már most arra kérni utasainkat, hogy a szokásosnál nagyobb ráhagyással tervezzék meg utazásukat, mert a menetidők sajnos érdemben hosszabbodhatnak – kérték külön.

Volt egy másik rossz hírük is.

„Ugyancsak a pályafelújítás legösszetettebb, második szakaszával függ össze az 5-ös számú vasútvonal forgalmi rendjének változása. A szóba jöhető műszaki és forgalmi forgatókönyvek alapos vizsgálata után a szakemberek arra a döntésre jutottak, hogy a tehervonatok forgalmát a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár–Komárom vonalra lehet átterelni. Ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a személyszállító vonatok közlekedése itt szintén szünetelni fog,

az utasokat Székesfehérvár és Komárom között ugyancsak vonatpótló buszok szállítják.

A háromhetes vonatpótlás bevezetése átmeneti és rendkívüli intézkedés, melyet követően a vasútvonalon visszaáll majd az eddig megszokott szolgáltatás és ismét járnak majd személyszállító vonatok” – írták közleményükben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik