Belföld

Sassal és kukoricával harcol a terézvárosi önkormányzat a galambterror ellen

Formabontó megoldással állt elő a VI. kerületi önkormányzat a sok-sok éve megoldatlan galambprobléma megoldására. Soproni Tamás polgármester a Facebookon számolt be arról, hogy egy szirti sas, Sosó és egy Harris-héja, Törpi a rettenet szolgálatait veszi igénybe a kerület a jövőben, a Nyugati téren hetente két-három alkalommal fogják ők ketten riogatni a galambokat.

„Hogy azok a háztetőkön elhelyezett, kukoricával teleszórt ketrecekben keressenek menedéket, ahonnan aztán elszállítják őket” – foglalta össze a terv lényegét a polgármester.

Soproni bejegyzése szerint a projekttel megbízott sólymász, Fuszonecker Gergő azt ígérte, hogy jövő nyárra nagy valószínűséggel száz alá csökkenthető a tér galambjainak száma, ami most ezernél is többre tehető. Ahogy a polgármester írta, a Nyugati térnél jelenlévő galambok sok-sok éve borítják be ürülékkel a teret, ráadásul fertőző betegségeket is terjesztenek, ezért kénytelenek voltak lépni az ügyben. Hamarosan kiderül, hogy a ragadozó madarak képesek lesznek-e orvosolni a problémát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik