Belföld

Novák Katalin is indul a hétvégi budapesti maratonon

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Novák Katalin köztársasági elnök a Balaton-átúszás után most a hétvégi Spar Budapest Maratonon fog futni családi váltóban. Novák az édesanyjával és két unokahúgával fog stafétát futni, ő maga az utolsó 12 kilométert vállalta. Novákék a politikus hetvenéves nagynénjét fogják kísérni, aki az utolsó maratonját fogja lefutni.

A legidősebb férfi maratonista a 79 éves csongrádi Kiss Ferenc, a legidősebb női maratonista pedig a 75 éves szlovák Eva Seidlova lesz vasárnap. Az összes táv legidősebb futójaként a kisújszállási 87 éves Fehér Károly indul, aki a négyfős maratonstafétában fut 10 km-t. A legidősebb résztvevő ugyanakkor a gödöllői gyalogló, a 88 éves Sztarenszky Tiborné lesz a szervezők tájékoztatása szerint.

A Budapest Maraton fesztiválra 22 100 futó érkezik 96 országból és 945 hazai településről. A szervezők több mint 80 ezer liter vízzel, 3600 liter izotóniás itallal, 600 liter Pepsi Colával, 150 kilogramm szőlőcukorral és 23 000 darab banánnal készülnek az eseményre.

Az ELTE Lágymányosi Campusánál kialakított versenyközpontjában szombaton 8 órakor kezdődik a program, a maraton vasárnap 9 órakor rajtol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik