Belföld

Vallott és sajnálatát fejezte ki a kerítést kidöntő teherautós, aki egy 9 éves kisfiú halálát okozta Pesterzsébeten

Mihádák Zoltán / MTI
Mihádák Zoltán / MTI

Bár a BRFK a letartóztatását kezdeményezte, az ügyészség úgy döntött, hogy nincs szükség kényszerintézkedésre azzal a teherautóssal szemben, aki egy iskolába tartó 9 éves kisfiú halálát okozta kedd reggel pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolánál – tudta meg a 24.hu.

A teherautós ki akart állni az iskola udvaráról, amikor kidöntött egy kőkerítést, ami rádőlt egy harmadikos gyermekre, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A kisfiú édesanyja is megsérült a balesetben, őt a mentők kórházba vitték. A rendőrség gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe is vette a sofőrt a tragédia után.

A nyomozó hatóság halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a balesetet okozó férfit. A férfi a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, részletes vallomást nem tett, ugyanakkor kifejezte sajnálatát a történtek miatt és jelezte, hogy együttműködik a hatósággal

– mondta a tragédiával kapcsolatos érdeklődésünkre lapunknak Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, hozzátéve, a rendőrség előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatására a kihallgatása után.

Mihádák Zoltán / MTI

Az ügyész elmondta még, hogy a nyomozást irányító Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a rendelkezésre álló adatok és bizonyítékok alapján azt állapította meg, hogy nem állnak fenn a törvényes feltételei annak, hogy letartóztassák a sofőrt.

A nyomozó hatóság a szükséges kihallgatásokat elvégezte, a helyszíni szemlét lefolytatta, nincs olyan eljárási cselekmény, amelynek eredményét a gyanúsított veszélyeztetni tudná. Emellett, a gyanúsított büntetlen előéletű, és közlekedéssel kapcsolatos szabálysértése sem volt korábban. Bejelentett lakóhellyel, munkahellyel rendelkezik, és az életkörülményei rendezettek.

– áll az ügyészség indoklásában.

Mindezekre való tekintettel a kerületi ügyészség intézkedett a gyanúsított őrizetének megszüntetése, és a férfi szabadítása érdekében. Magyarul a férfi továbbra is gyanúsítottja az ügynek, csak szabadlábon védekezhet tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik