Belföld

Már nyolc gyanúsítottja van a hajdúnánási közbeszerzési csalásnak

Neményi Márton 24.hu
Neményi Márton 24.hu
Polt Péter csak ennyit árult el Hadházy Ákosnak, ám korábban a polgármester ennél jóval közlékenyebb volt.

A független képviselő régóta követi ezt az ügyet, amiről hivatalosan annyit lehet tudni, hogy az önkormányzatot érintően

versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési eljárásban bűntette és más bűncsekemények miatt

nyomoznak. Polt Péter két éve  válaszában a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva, csak annyit árult el, hogy hat gyanúsítottat hallgattak ki az ügyben. Hadházy Ákos most újra rákérdezett a fejleményekre, ám gyakorlatilag majdnem ugyanazt a választ kapta, csak most a legfőbb ügyész helyettese, Ibolya Tibor már nyolc gyanúsítottról írt.

Hadházy Ákos ennél ugyanakkor már többet tudhat, mivel a Polt Péter válasza után közzétett Facebook-posztjára reagált Szólláth Tibor polgármester, aki közösségi oldalán leírta, hogy tudomása szerint a rendőrségi nyomozás az „Infrastrukturális fejlesztés Hajdúnánáson” című, útépítési beruházással kapcsolatos közbeszerzést érinti. A Közbeszerzési Hatóság honlapján olvasható információk szerint ez egy 222,4 millió forintos közbeszerzés volt, amit egy hajdúnánási cég nyert el, írta meg Debreciner.

A portál később beszámolt arról is, hogy a december 16-ai képviselő-testületi ülés elején a polgármester a közbeszerzési ügyet a tavaszi választásokra időzített politikai hecckampánynak nevezte, Ez az ülés arról is emlékezetes marad, hogy Szólláth Tibor kétszer is szexista beszólást intézett Bódi Judit ellenzéki frakcióvezetőhöz.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik