Belföld

Leköszön a HVG vezérigazgatója

Róka László / MTVA / Bizományosi
Róka László / MTVA / Bizományosi

Szauer Péter, a HVG alapító tagja, a kiadó vezérigazgatója és többségi tulajdonosa ma, szerdán bejelentette, hogy 2024 folyamán, a mérlegzárással párhuzamosan átadja pozícióját fiának, Szauer Tamásnakírja a media1. Szauer Tamás jelenleg a HVG kereskedelmi és stratégiai igazgatója.

70 évesen, 45 éves HVG-s és 35 éves vezérigazgatói múlttal visszavonulok a napi 12 órás feladatot jelentő operatív irányításból. Az ólombetűkkel kezdődött pályafutásom és a ChatGPT forradalmának kezdetekor adom át az irányítást, ami már kétségtelenül sok energiával rendelkező, fiatalabb kezekbe való

– mondta el a bejelentés kapcsán Szauer Péter.

A kiadót a jövőben – a korábbi évtizedeknek megfelelően – igazgatóság irányítja majd, melynek elnöke Szauer Péter, tagjai Klinghammer Csilla gazdasági igazgató és Szauer Tamás vezérigazgató lesznek.

Az operatív működtetés a vezérigazgató kezében összpontosul, ideértve a munkáltatói jogok gyakorlását is.

Az igazgatóság hatáskörében lesz a HVG stratégiájának meghatározása, a társaság éves terveinek, mérlegének, eredménykimutatásának elfogadása, valamint a testület dönt a befektetésekről és vagyonelemek esetleges elidegenítéséről.

Szauer Péter 1979-ben kezdett a HVG-nél képszerkesztőként, majd a nemzetközi rovat tagja, később a hír rovat vezetője, a rendszerváltást megelőzően pedig főszerkesztő-helyettese lett. 1989-ben létrehozta a munkavállalók tulajdonába kerülő kiadót, és a következő évtizedekben több médiacéget alapított, vagy közreműködött létrehozásukban. Hosszú ideig egyik alelnöke volt a Menedzserszövetségnek, tagja többek között a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) elnökségének és a Bátor Tábor kuratóriumának.

Szauer Tamás HVG-s pályafutását megelőzően 6 évig tanult és dolgozott Londonban. Többek között olyan multinacionális cégeknél szerzett tapasztalatot, mint a Bloomberg hírügynökség, a Deloitte tanácsadó cég és a Santander Bank. Emellett több hazai startup üzletfejlesztési és stratégiai tervezési folyamatait támogatta a Kitchen Budapest keretei között. Tanulmányait a City University Londonon és az Imperial College Londonon folytatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik