Belföld

Republikon: Több a bizonytalan, mint a fideszes

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Egyéves csúcson az arányuk, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt tovább kapaszkodik.

A Republikon Intézet reprezentatív kutatása szerint a Fidesz–KDNP a teljes népesség körében újabb 1 százalékpontot vesztett, 29%-on áll, a pártválasztóknál 42%-os maradt támogatottsága. Tavaly október óta mindkét kategóriában 6-6 százalékponttal csökkent a kormánypártok népszerűsége, amiből nem tudott profitálni az ellenzék – írja a Telex.

A bizonytalanok aránya nőtt, már a választók 32 százalékának nincs pártja, azaz többen vannak, mint a Fidesz-hívek.

A legerősebb ellenzéki párt a DK. A teljes népesség körében 12%-on áll, a pártválasztóknál 18%-on (+1 százalékpont). A Mi Hazánk a teljes népességen belül 7, a pártválasztóknál 10, míg a Momentum 6, illetve 8 százalékos. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt 1-1 százalékpontos erősödés után beérte a Momentumot. (A Republikon szerint az MKKP az elmúlt év legnagyobb nyertese, tavaly októberben még csak két százalékon állt.) Az MSZP az augusztusi mélypont (4%) után újra átlépte a parlamenti küszöböt a pártválasztóknál, de a teljes népességen belül 3 százalékos.

A Jobbik, az LMP és a Párbeszéd be sem jutna a parlamentbe,

Kapcsolódó
A magyarok több mint fele kormányváltást akar, de nehezen választanak ellenzéki pártot
A Medián kutatásából az is kiderül, hogy a budapestiek mindössze 23 százaléka kormányhű.
t.

Módszertan

A felmérés 1000 fő telefonos megkérdezésével készült szeptember 18-25 között. A kutatás nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus szerint reprezentatív az ország felnőtt lakosságára. Hibahatár: +/- 3,2%.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik