Belföld

Félbeszakította az interjút és otthagyta a Népszava újságíróját Böjte Csaba

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Egy pedofíliáról szóló kérdésnél megszakította a Népszavának adott interjút, levette a mikrofont és elsétált Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő szervezet alapítója. A beszélgetés során szóba került, hogy Böjte Csabát augusztus 20-án Magyar Becsületrenddel tüntették ki, ezután pedig kitértek a nevelői hálózatában tapasztalt korábbi szexuális visszaélésekre is, amelyek miatt egy nevelőjét évtizedes börtönbüntetésre ítélték.

Ezt követően került elő a pedofília kérdésköre. Böjte először egy statisztikát idézett, amely szerint Franciaországban több mint tízezer olyan gyerek van, aki a vér szerinti apjával és a családjával szemben fogalmazott meg ilyen vádakat. „Én azt gondolom, hogy ezt az egyház nyakába varrni aljas dolog” – tette hozzá.

Statisztikai alapon sokkal több tanár, orvos, taxisofőr követ el ilyen visszaélést, mint pap – mondta még a témával kapcsolatban, majd jelezte, hogy nem kíván erről többet beszélni. Ezt követően az újságíró még megkérdezte, miért nem lehet ezekről a kérdésekről nyíltan beszélni, mire Böjte levette a mikrofont és otthagyta az újságírót. A Népszava megjegyzi: Böjte Csabának előzetesen jelezték, hogy ez a téma tágabb összefüggésben elő fog kerülni, ami ellen semmiféle előzetes kifogása nem volt.

A beszélgetésről és az interjú félbeszakításáról videó is készült, ez a Népszava oldalán megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik