Belföld

Átadták a Népszabadság-díjakat, ismét lesz népszabis Fedél Nélkül

Czene Gábor és Hadházy Ákos kapta a Népszabadság-díjakat, amelyeket a 2016. október 8-án beszüntetett lap bezárásának évfordulóján adnak át.  A hét éve beszüntetett Népszabadság szerkesztősége által alapított, Marabu rajzai alapján készült elismerést két kategóriában osztják ki.

Hadházy a szólásszabadságot elszántan védelmező, az eszmét következetesen képviselő személyiségeknek, civileknek, újságíróknak, szervezeteknek adható kitüntetést kapta meg. Czene Gábor, a Népszava újságírója a kiemelkedő újságírói teljesítményt nyújtó, a Népszabadság legszebb hagyományainak megfelelő, kiemelkedő íráskészséggel, szociális érzékenységgel alkotó kollégáknak adható díjat vehette át.

A győztesekről döntő zsűri tagja az elnöki teendőket is ellátó Eötvös Pál, korábbi Népszabadság-főszerkesztő mellett Gergely Márton, Inotai Edit, Kelen Károly és N. Kósa Judit volt.

Az eseményen bejelentették, hogy az idén októberben is megjelenik a népszabis Fedél Nélkül. A Népszabadság-különszám nyomdaszámláját, mint mindig, most is a megszüntetett lap szerkesztőségének munkatársai adják össze. Darnay Katalin, Mitruczky Kinga és Gergely Márton a fiatalon, tragikus balesetben tavaly decemberben elhunyt, számos díjjal elismert, az ország legjobb fotográfusai közé tartozó Móricz-Sabján Simon képeiből állít össze válogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik