Belföld

Többnapos hajtóvadászat után fogták el a jobbágyi rablót

Hajtóvadászatot indított a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Hatvani Rendőrkapitányság az ellen a férfi ellen, aki a megalapozott gyanú alapján szeptember 30-án a délutáni órákban, egy jobbágyi családi ház kertjébe bement és megtámadta az ott lakó idős asszonyt, írja a police.hu.

A férfi – miután a sértettet a pincébe bezárta – a lakásban kutatást végzett és különböző értéktárgyakat tulajdonított el, majd a helyszínről elmenekült.

Az orvosi szakvélemény alapján, a bántalmazás következtében az idős nő súlyos sérüléseket szenvedett.

Az elfogatóparancs alapján körözött férfi a bűncselekményt követő pár napban bujkált a hatóság tagjai elől, azonban a széleskörű adatgyűjtés és a felderítő munka eredményeként a Nógrád Vármegyei Rendőrfőkapitányság nyomozói, valamint a Hatvani Rendőrkapitányság bűnügyi és rendészeti beosztottjai pénteken Apc településen, egy családi ház udvarán nyomára bukkantak, majd elfogták és előállították.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az elfogott és előállított férfit rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés és lopás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztés tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik