Belföld

Kigyulladt egy trafószekrény, több jászsági településen elment az áram

Tűz keletkezett egy trafóház kapcsolószekrényében Jászberény és Jászárokszállás között, személyi sérülés nem történt, de a Jászság több településén megszakadt az áramellátás – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-vel csütörtökön.

A tüzet jászberényi, a nagykátai és a hatvani tűzoltók oltják, a fővárosból légzőpalackokat vittek a helyszínre – tudatták. Pócs János, a Jászság fideszes országgyűlési képviselője közösségi oldalán  azt írta, hogy a hibaelhárítás nagy erőkkel megkezdődött, de az eset súlya miatt a javítás huzamosabb ideig eltarthat.

A történtek miatt csütörtök délután zárva tart a Jászberényi Strand és Termálfürdő – olvasható strand közösségi oldalán. Bíznak benne, hogy péntekre elhárítják a hibát, és a megszokott nyitvatartás szerint tudják fogadni a vendégeket.

Több településről, köztük Jászberényből, Jászfelsőszentgyörgyől, Jászjákóhalmáról, Jászdózsáról, Pusztamonostorról, Jászfényszaruról jelezték a hozzászólók, hogy nincs áram. A szolgáltató későbbre ígért választ arra a kérdésre, hogy mely településeken szakadt meg az áramellátás.

Budai Lóránt, Jászberény polgármestere (Közösen Jászberényért Egyesület) közösségi oldalán arról tájékoztatta a lakosságot a szolgáltatóval történt egyeztetést követően, hogy hamarosan Jászberény teljes területén visszatér az áram.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik