Belföld

Vodkás táska gyerekeknek? A KNYF vizsgálja Seszták Miklós meglepetését

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI
Vadai Ágnes kérdését ezúttal is feljelentésként értékelte a legfőbb ügyész.

Seszták Miklós, Kisvárda fideszes parlamenti képviselője, az Orbán-kormány volt minisztere vodkát reklámozó táskában osztott ajándékokat gyerekeknek egy helyi italgyártó cég családi napján – írta meg elsőként a 444. Noha a honyatya szerint nem az ő dolga, hogy miért volt vodkát reklámozó felirat a zsákokon, Vadai Ágnes mégis a legfőbb ügyészhez fordult.

A Demokratikus Koalíció képviselője idézte a gyermekvédelmi törvényt, amely rögzíti azt is, hogy a gyermeknek

joga van ahhoz, hogy a fejlődésére ártalmas környezeti és társadalmi hatások, valamint az egészségére káros szerek ellen védelemben részesüljön.

Polt Péter Vadai Ágnes kérdését feljelentésként értékelte. Mivel az ügy parlamenti képviselőt érint, Polt Péter azt a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította elbírálásra.

A Facebook-oldalán korábban Seszták Miklós is reklámozta a céget, illetve a Családi Napját, ám később bejegyzése eltűnt. Az RTL Híradó szerint többen felháborodtak, hogy szeszesital promóciós tasakokban kaptak meglepetést gyerekek. Elérték a képviselőt, aki szerint nem tiszte megítélni a vállalat reklámgyakorlatát, de szerencsésebb, ha a gyerekeknek szánt zsákon alkoholmentes termék van. A társasággal való egyeztetés után került korlátozásra/törlésre a bejegyzés – tudatta a politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik