Belföld

Felmentették az orosházi kórház magánklinikát nyitó igazgatóját

Csütörtökön felmentették Dr. Duray Gergőt, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet igazgatóját azt követően, hogy magánpraxist nyitott az általa vezetett kórház közvetlen közelében – ezt Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár jelentette be az Indexen.

Az államtitkár elmondta: amit Duray tett, nem törvénytelen, de etikátlan.

A kórházigazgatói tevékenységbe ez nem fér bele, úgyhogy igazgató úrnak ma reggel sok sikert kívántam a magánszektorban, kórházigazgatói minőségében pedig elköszöntem tőle,

jelentette ki Takács.

A belgyógyász, diabetológus 2013 óta vezette az orosházi intézményt, a napokban megnyitott OrosKlinik Egészségközpont bő egy kilométerre található a városi kórháztól, de nem csak földrajzi közelsége köti össze a közintézménnyel: a magánklinika orvosainak egy része ugyanis a kórház vagy az abban működő szakrendelő orvosa is. Ez azért is érdekes, mert az orosházi kórházban folyamatos orvoshiány van, szünetel a traumatológiai ellátás, mostantól hétvégenként pedig leáll a sebészet is.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság lapunkat korábban arról tájékoztatta, hogy amint tudomást szerzett a kórház vezetőjének tulajdonosi érintettségéről, az eset kapcsán – etikai és jogi szempontokat egyaránt figyelembe véve – soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

Kapcsolódó
Magánklinikát nyitott az orosházi kórház vezetője, vizsgálatot rendelt el a kórházi főigazgatóság
Miközben az orosházi kórház és rendelőintézetben számos orvost keresnek, és szünetel a traumatológiai ellátás, a kórház vezetője magánklinikát alapított, jelentős részben az általa vezetett állami intézmény orvosaival. A kórházi főigazgatóság vizsgálatot rendelt el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik