Belföld

Orbán Viktor visszavett egy helyettes államtitkárt

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
A Magyar Közlönyből derült ki az is, hogy már nem az Országos Statisztikai Tanács tagja a KSH elnöke.

Megjelent a Magyar Közlönyben Orbán Viktor miniszterelnök határozata arról, hogy október 15-ei hatállyal – igazságügyi minisztere – javaslatára helyettes államtitkárrá nevezi ki Mázi András Bélát. A hasonló személyzeti ügyek nem lennének  hírértékűek, ám tavaly júniusban – szintén az igazságügyi miniszter javaslatára – több helyettes államtitkár mellett Mázi András Bélát is felmentette a kormányfő.

A miniszterelnöki határozatok egyike sem indokolja a döntést, csak annyi biztos, hogy közben az Igazságügyi Minisztérium élén Tuzson Bence váltotta Varga Juditot. A kormány honlapján csütörtök reggel még nem szerepelt Mázi András a helyettes államtitkárok között, annyit lehet tudni, hogy korábban az igazságügyi hivatásrendi kapcsolatokért felelt.

Szintén a Magyar Közlönyből derült ki, hogy már nem az Országos Statisztikai Tanács tagja a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke. Kincses Áron lemondott. Az ő javaslatára ugyanakklor Orbán Viktor október 1-jétől 2026. szeptember 30-áig Valkó Gábort, a KSH jelöltjét, Gerlaki Bencét, a gazdaságfejlesztési tárca jelöltjét és Pátkai Nándort, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának jelöltjét bízta meg az Országos Statisztikai Tanács tagsági teendőivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik