Belföld

Vadai Ágnes államtitkárcserét kért Szijjártó Pétertől

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Fussunk akkor neki újra a diplomata útlevél ügynek, de kérem, hogy ezúttal olyan válaszoljon, aki érti a kérdést és ismeri a vonatkozó törvényt!

Fussunk akkor neki újra a diplomata útlevél ügynek, de kérem, hogy ezúttal olyan válaszoljon, aki érti a kérdést és ismeri a vonatkozó törvényt!

Ezzel a címmel nyújtotta be újabb kérdését Vadai Ágnes a külgazdasági és külügyminiszternek. A DK politikusa szerint Magyar Levente államtitkár nem ilyen, előző kérdésére adott válasza alapján nincs tisztában a saját területét szabályozó törvényekkel sem.  Azt nem árulta el ugyanis, hányan kaptak Szöllősi Györgyhöz hasonlóan diplomata-útlevelet, helyette azzal vágott vissza, hogy Vadai Ágnes is kapott. Lapunkkal ellentétben az államtitkár arra nem hívta fel a figyelmet, hogy a képviselőknél erről törvény rendelkezik.

Vadai Ágnes viszont azt nem találta a törvényben, hogy a Nemzeti Sport főszerkesztőjének járna ilyen dokumentum. Szerinte ebből következik, hogy azt valakinek javasolnia kellett. Eredeti kérdése is arra irányult, hogy Szijjártó Péter hány embernek javasolt ilyen okmányt, akiknek ez nem járt automatikusan.

Mivel az államtitkár nem értette a kérdést, ezért a DK képviselője azt kérte, cserélje le, jelöljön ki olyan embert válaszadásra, aki értelmezni tud egy kérdést.

Ez nyilvánvalóan nem Magyar Levente államtitkár.

Vadai képviselő azt reméli, főnöke tájékoztatja államtitkárát arról is, mi a különbség egy országgyűlési képviselő és egy „foci” nagyköveti státusz között, majd arról kérdezte Szijjártó minisztert:

  •  Hány olyan személy kapott diplomata útlevelet, akinek az ilyen útlevéllel történő ellátását
    – rendkívül indokolt eset miatt – a miniszterelnök javasolta?
  • Hány olyan személy kapott diplomata útlevelet, akinek az ilyen útlevéllel történő ellátását
    – rendkívül indokolt eset miatt – Ön javasolta?
  • Hány olyan személy kapott diplomata útlevelet, akinek az ilyen útlevéllel történő ellátását – rendkívül indokolt eset miatt – más kormánytagok javasolták?
Kapcsolódó
A külügy a focinagykövethez hasonlította Vadai Ágnest
Az államtitkár három kurta mondattal reagált az ellenzéki képviselő kérdésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik