Belföld

Jelöléseddel te is köszönetet mondhatsz!

A covid alatt világszerte, a lakosság kiállt esténként az erkélyekre, hogy nagy tapssal köszönje meg az orvosok, és az őket segítő személyzet fáradhatatlan munkáját. Szerencsére 2023-ban már nincs világméretű járvány, ám a köszönet és az elismerés a járvány előtt, és az után is megilleti a legkiválóbb egészségügyi dolgozókat.

Szent-Györgyi Albert, a szegedi Professzor kiváló orvos és biokémikus 93 éven keresztül megszállottként kutatta az élet titkát, a rák gyógyszerét, miközben verseket írt, zenét komponált és számos sportot kipróbált. Teniszezett, motorozott, lovagolt és 70 évesen megtanult szörfözni is. Inspiráló személyisége mindenkit megérintett, jelensége az egész világra hatással volt. A C-vitamin felfedezésével pedig világhírnevet szerzett.

Szenvedélye és munkássága ma is példaértékű. Az az alázat, az az önzetlen humanitás, az a komplex szemlélet, ahogy ő dolgozott hatalmas példaképpé emelte. Kutatási eredményeit azonnal megosztotta a világ tudósaival, mert az volt a célja, hogy mielőbbi gyógyulást hozzon.

Goodwill Pharma


Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

Van egy különleges díj, amely immár hatodik éve kerül átadásra az idén. Erre a díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi díj olyan orvosok elismerése, akik munkáját a háromtagú zsűri és a páciensek is elismerik.

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány úgy tisztelegett a professzor munkássága előtt, hogy létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

Hazánk egyik legkedveltebb tudósa, Szent-Györgyi Albert, az idén volna 130 éves. Születésnapjára és életművére megemlékezve, idén szeptemberben újra indut a jelölés a nevével fémjelzett Orvosi Díjra.
Az évente átadásra kerülő Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat ezidáig 38 orvos vehette át. Idén újabb 9 orvossal bővül majd a rangos névsor, melyből 7 kiváló szakembert a közönség választ majd ki.

Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma vezérigazgató tulajdonosa rendkívül fontosnak tartja, hogy a Professzor munkássága és példaértékű gondolkodásmódja közismert legyen.  Inspirálni szeretné ezzel a szakmát és a lakosságot is, hogy az orvosok sokszor embert és lelket próbáló munkájára felhívja a figyelmet, és megteremtse a társadalmi elismerés lehetőségét.  A Szent-Györgyi Albert Orvosi díj segítségével maguk a páciensek is köszönetet mondhatnak az orvosok az áldozatos munkájáért. A Különdíj és az Életmű Díj pedig a szakmán belüli rendkívül magas elismerés.

Goodwill Pharma

A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év 7 közönségdíjas orvosát.

Szent-Györgyi Albert bárhol is élt a világban két dolgot soha nem felejtett el: tanítani és tanulni.

A két különdíj is ezt a példát követi:

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek munkássága a hazai orvosszakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy pedig olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja

A Goodwill Pharma Életmű díjat pedig minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

Goodwill Pharma

A Díjról, a jelölés és a szavazás menetéről bővebben a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu  oldalon olvashatsz!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik