Belföld

Egy többsávos úton a lábunk közé vesszük a felezővonalat

24.hu
24.hu
Mentőautóba ültünk, hogy lássuk, hogy reagálnak a budapestiek a szirénázó járműre.

Fülhallgató a fején, majdnem kilépett a mentőautó elé

Egy budapesti vagy bármilyen nagyvárosi kereszteződésben gyakran 40-50 autó is található, amikor a mentő megérkezik. Ezt az autómennyiséget kell a mentősöknek delegálniuk. Őri-Kiss Zsolt 23 éve dolgozik mentőtechnikusként az Országos Mentőszolgálatnál, elkísértük őt a belvárosba, hogy megnézzünk néhány kéklámpás szituációt, hogyan reagálunk rájuk.

A Magyar Suzuki megbízásából készült reprezentatív felmérés szerint az autósok több mint hatvan százaléka hetente legalább egyszer találkozik szirénázó járművel. A megkérdezettek nagyjából negyven százaléka szerint nem megfelelően reagálunk egy ilyen éles helyzetben, tíz százalék pedig egyenesen félelmet érez és pánikba esik a sziréna hangjától. De mit tapasztalnak mindebből a szakemberek?

Adj utat, ments életet!

A Magyar Suzuki gyártási folyamatai és az előállított termékek során a biztonságot és a minőséget tekinti elsődlegesnek. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a biztonságos autó csak egy tényező, sok múlik azon, a sofőrök hogyan oldják meg a közlekedési szituációkat. Több olyan terület van azonban a közlekedésben, amelyben össztársadalmi változásra van szükség. Ezért indította el az „Együtt az utakon” közlekedésbiztonsági programot; az idei kampányban a megkülönböztető jelzést használó járművek segítésére fókuszálnak.

A Magyar Suzuki partnerszervezetekkel (katasztrófavédelem, mentőszolgálat, rendőrség) és közlekedési szakértőkkel együtt összefogással szeretné felhívni a figyelmet rá, hogy az előzékenység nemcsak fontos, hanem kötelező azokkal szemben, akik a segítségnyújtásra tették fel az életüket. Az „Adj utat, ments életet!” kampányban a közlekedés összes résztvevőjét tanácsokkal is segítik.

 

A videó a Magyar Suzuki támogatásával készült.

Olvasói sztorik