Belföld

Kövér László kitiltotta, nem engedték be Törley Katalint a képviselői irodaházba

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Törley Katalint nem engedték be a képviselői irodaházba, ahol az oktatás ügyéért küzdő szervezetekkel egyeztető Donáth Annával találkozott volna – közölte a Momentum hétfőn.

A beléptetéskor derült ki, hogy a Kölcsey Ferenc Gimnázium – a polgári engedetlenségben való részvétele miatt – kirúgott tanára, a Tanítanék Mozgalom alapítója nem teheti be a lábát a parlamenti képviselők irodáinak helyet adó épületbe, mivel Kövér László házelnök minden, az Országgyűlés fennhatósága alá tartozó ingatlanból kitiltotta a Tanítanék tavaly decemberi országházi tiltakozó akciója miatt.

Kövér akkor fél évre megvonta az LMP-frakció beléptetési jogát azért, mert ők biztosítottak belépőt a karzaton akciózóknak, akik az ülésnek hátat fordítva, egyenpólóban jelezték, hogy nincs más céljuk, mint tisztes megélhetés mellett tanítani. A jelek szerint az akcióban részt vevők büntetése még nem telt le.

A Momentum tudatta, hogy EP-képviselőjük végül az irodaház melletti Olimpia parkban folytatta le az egyeztetést a meghívottakkal, hogy Törley is részt vehessen azon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik