Belföld

Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Erdő Pétert

Vatikáni média / EPA / MTI
Vatikáni média / EPA / MTI

Magyar püspöki delegációt fogadott magánkihallgatáson Ferenc pápa a Vatikánban 2023. október 2-án reggel – írta meg a Mandiner a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtószolgálatára hivatkozva.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek, metropolita és Tóth Tamás, az MKPK titkára, a Szentatya áprilisi magyarországi látogatásának általános koordinátora a

Magyar Katolikus Egyház, a püspökök, a papság és a hívek nevében köszönetüket fejezték ki a Szentatyának a háromnapos apostoli útért, a kapott tanításért és kegyelmekért.

A Mandiner szerint a küldöttség nem ment üres kézzel a Vatikánba, egy különleges, a Szentatya számára egyetlen példányban készült, fehér, bőrkötésű kötetet ajándékozott Ferenc pápának, amely az egyházfő Magyarországon elhangzott beszédeit tartalmazta öt (olasz, angol, német, spanyol és magyar) nyelven. Mint ismeretes, a pápa Budapesten elhangzott beszédei magyarul már megjelentek, azonban a püspöki kar megbízásából az elhangzott beszédek szövegei hamarosan elérhetők lesznek nyomtatásban további négy nyelven is – írja a portál.

Erdő Pétert két évvel ezelőtt már fogadta magánkihallgatáson a Vatikánban az egyházfő. Ferenc pápa akkor a magyarországi egyház és Európa előtt álló feladatokról beszélt majdnem két héttel az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén tett budapesti látogatása után. Erdő Péter akkor is köszönetet mondott az egyházfőnek a 2021. szeptember 12-i budapesti látogatásáért, amikor a Hősök terén bemutatta a NEK-et lezáró misét.

Kiemelt kép: A vatikáni média által közreadott képen Ferenc pápa (j) fogadja Erdő Péter prímást, esztergom-budapesti érseket Vatikánvárosban 2021. szeptember 25-én. MTI/EPA/Vatikáni média

Ajánlott videó

Olvasói sztorik