Belföld

Fákat mérgeztek meg Zamárdiban, hogy ne zavarják a kilátást a Balatonra

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

18 fát mérgezett meg egy ismeretlen a zamárdi strandon úgy, hogy a 4–5 éves növények tövére gázolajat öntött – erről számolt be az ATV Híradó egyik riportja. Elhangzott az is, hogy ezen a környéken ez már a harmadik eset volt, hogy fiatal fákat tettek tönkre.

Csákovics Gyula, a település polgármestere a riportban elmondta: több mint egymillió forintos káruk keletkezett, ráadásul az egész sétányon ki kell cserélni az olajjal szennyezett talajt is. Zamárdi első embere kiemelte, ez már a harmadik fapusztítás. Szerinte nem nehéz kitalálni, hogy kinek az érdeke a fák eltüntetése.

Húsz évvel ezelőtt nem találkoztunk ilyen esetekkel, tehát ez mostanában szaporodott el. Nálunk két helyszín érintett és ez elkeserít. Egyértelműen a kilátást zavarja, ha felnőnek ezek a fák, és vannak személyek, akik nem tudják ezt elviselni

– fogalmazott Csákovics Gyula. A polgármester közölte, hétfőn ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

A helyiek szerint felháborító, ami történt. Ráadásul az is kiderült, hogy a Balaton partján nem egyedülálló esetről van szó. „Rosszindulatú ember, aki ilyet csinál” – mondta a riportban megszólaló Kovács László Vendel, aki szerint mindenre képes az, aki közvetlenül a nyaralójából szeretné látni a balatoni tájképet, de az ilyen embereket inkább nem akarta minősíteni.

Kiemelt képünk illusztráció: Már korábban is előfordult Zamárdiban, hogy ismeretlenek fákat tettek tönkre vélhetően azért, hogy ne zavarja a kilátást a lakásukból. Fotó: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik