Belföld

Minden akkugyár mellé zajmérőt akar a DK

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu
A párt az üzemek átvizsgálását sürgeti, mert élhetetlenül zajossá teszik a környéküket.

Az ország összes működő akkumulátorgyárát át kell vizsgálni és zajmérőt kell melléjük felszerelni! Az MTI idézte Kocsis-Cake Oliviót, a Demokratikus Koalíció környezetvédelemmel foglalkozó politikusát, aki a Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatóján az mondta, a Fejér megyei Iváncsán az akkugyár okozta elviselhetetlen zajra panaszkodnak a helyiek.

Az ellenzéki politikus szerint megengedhetetlen, hogy a lakók életét megkeserítse a gyár megállíthatatlan dübörgése, miközben a kormány semmit sem tesz a zajcsökkentés ellen. (Korábban ugyanerre panaszkodtak a gödiek is a Samsung miatt – a szerk.)

Szabó Zsolt, Dunaújváros DK-s alpolgármestere azt monda, az iváncsaiaknak évek óta okoz problémát az akkugyár miatti hatalmas zaj, a zajszennyezés az éjszakai órák mellett nappal is jóval nagyobb a megengedettnél. A politikus hozzátette, az iváncsai üzemmel több más probléma is van, ott többször történt munkahelyi baleset, vendégmunkások tömegei érkeznek a településre, a lakóknak pedig a légszennyezéssel és az állandó zajjal kell naponta együtt élniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik