Belföld

Gyanús választópolgár, rongálás és rosszullét hátráltatták a szlovákiai választásokat

VLADIMIR SIMICEK / AFP
VLADIMIR SIMICEK / AFP

Várhatóan több helyen is tovább lesznek nyitva a szavazóhelyiségek a szlovákiai előrehozott választásokon – derült ki a Napunk tudósításából, amely percről percre követi a választésok eredményeit.

Gímeskosztolányban egy 67 éves férfi megrongálta a felhasználatlan szavazólapok gyűjtésére kihelyezett urnát. A szavazást emiatt egy időre meg kellett szakítani, a szavazóhelyiség pedig végül este tíz óra huszonöt percig lesz nyitva – írja a lap a szlováki médiára hivatkozva. A rendőrség szerint ebben az esetben szabálysértés történt.

Pozsony Ligetfalu városrészében minimum negyven perccel hosszabbodik meg a kampánycsend, mert egy szavazóhelyiségben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja.

A szavazóhelyiséget ezért egy időre be kellett zárni – tudatta a sajtóval szlovák belügyminisztérium szóvivője.

A homonnai járásbeli Gorzón a lap szerint egy csapat lódarázs fogadta a polgármesterét a szavazóhelyiségben. A településvezető azonnal értesítette a tűzoltókat, akik eltávolították a darázsfészket, és így a szavazóhelyiséget még sikerült időben megnyitni.

Eperjes megye egyik településén szintén bizarr eset történt. A szlovák média szerint egy választópolgár a szavazólappal együtt a személyi igazolványát is a borítékba helyezte.

A férfi az igazolványát már csak a szavazatok összeszámolása után kapja vissza.

Zuzana Caputova szlovák államfő délelőtt egy óvodában kialakított szavazóhelyiségben adta le szavazatát, erre azonban várnia kellett, mert a helyszínen gyanús hátizsákot találtak, ráadásul egy „gyanús személy” is hátráltatta ebben, így rendőrségi ellenőrzésre volt szükség. Az elnöki szóvivő később közölte, hogy az államfő szavazását akadályozó választópolgár azért nem volt hajlandó elhagyni a szavazóhelyiséget, mert nem döntötte el, kire szavazzon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik