Belföld

Pintér Sándor hirtelen kirúgta az idegenrendészet vezetőjét

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Indoklás nélkül visszavonta az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését Pintér Sándor belügyminiszter – derült ki a tárca MTI-hez eljuttatott közleményéből. Halmosi Zsolt altábornagyot egyúttal rendelkezési állományba helyezték.

A rendelkezési állomány a szolgálati jog sajátos intézménye. Célja, hogy a hivatásos állományú személyeket akkor is megtartsa, ha valamilyen okból nem láthatnak el szolgálati beosztást, de a rendvédelmi szervnek érdekében áll az állományban tartásuk.

A rendelkezési állományba helyezésnek számos oka lehet. Ide tartoznak azok, akiknek például átszervezés miatt átmenetileg nem biztosítható szolgálati beosztás, vagy támogatott iskolarendszerű képzésben vesznek részt, vagy betegség miatt maradnak távol. A jogszabály emellett ide sorolja azokat is, akik gyermekgondozás céljából illetmény nélküli szabadságon vannak.

A belügyminiszter az idegenrendészet vezetésével október 1-ei hatállyal Seres József rendőr ezredest, az idegenrendészet eddigi  általános főigazgató-helyettesét bízta meg.

A közlemény szerint egyéb változások is voltak. Pintér – ugyancsak indoklás nélkül – visszavonta a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrfőkapitány, Farkas Gábor rendőr dandártábornok vezetői kinevezését is, akit október 1-ei hatállyal megbízott a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatói feladatainak ellátásával. Az új Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány vasárnaptól Boross Zoltán László rendőr ezredes lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik