Belföld

Nem éri el a csatlakozást? Éjszakázzon a váróteremben! – tanácsolja a MÁV

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Közleményben tanácsolja a MÁV azon kedves utasainak, akik nem érik el a csatlakozást, hogy a váróteremben várják meg a másnap reggeli vonatot. Mindezt a cseh vasútvonalon történő pályafelújítási munkák miatt megváltozott menetrenddel magyarázza és azokat érinthetik, akik Berlinbe vagy Varsóba vonatoznának. Ők csak másnap reggel, jelentős késéssel folytathatják az utazást – szúrta ki a portfolio.hu.

Íme a MÁV közleménye:

„A cseh vasút területén október 1-jétől 13-ig, valamint október 25-től december 1-jéig éjszakánként pályafelújítási munkálatokat végeznek Přerov és Ostrava állomások között. A Metropol EuroNight (EN 476) és a Metropolitan EuroCity (EC 270) közlekedésében változásokat vezetnek be

A Metropol EuroNight (EN 476) ülőhelyes kocsikkal csak Břeclav állomásig közlekedik. A Nyugati pályaudvarról 17:29-kor induló Metropolitan EuroCity (EC 270) szintén csak Břeclavig közlekedik, mert a Metropol EuroNight (EN 476) vonatszerelvényét, vagyis a prágai hálókocsit, a berlini és varsói háló-, illetve fekvőkocsikat, továbbá a Břeclavig közlekedő ülőhelyes kocsikat ez a Metropolitan EuroCity (EC 270) továbbítja. Az esti utolsó Metropolitan EC-vel Prágába utazók részére Břeclavból 21:07-kor mentesítővonat indul, amely Prágába 0:19-kor érkezik. A berlini és varsói kocsicsoport Břeclavból módosított menetrend szerint, 22:02-kor indul tovább 456-os számú NightJet vonatként.

Azon utasok, akik a Metropol EN (EN 476) Prágába közlekedő 364-es számú hálókocsijába váltottak jegyet, de a kocsit továbbító, a Nyugati pályaudvarról 17:29-kor induló Metropolitan EC-t (EC 270) nem érik el, a Nyugati pályaudvarról 19:29-kor induló vonattal (EN 476) utazva Břeclav állomáson átszállhatnak a hálókocsiba. Akik a Berlinbe vagy Varsóba közlekedő kocsicsoport valamelyikébe váltottak jegyet, de a kocsit továbbító vonatot nem érik el, Břeclav állomáson a váróteremben várakozhatnak, másnap reggelig.”

A közlemény utolsó bekezdése annyira meghökkentő volt, hogy Vitézy Dávid volt közlekedési államtitkár is késztetést érzett, hogy kommentárt írjon a MÁV Facebook-oldalán.

Sok tízezer forintba kerül egy fülke ezeken az éjszakai vonatokon, melyek Budapestet a német és a lengyel fővárossal kötik össze, én is használtam mindkettőt az elmúlt hónapokban. Tényleg az a MÁV hivatalos mondása az utasainak, hogy aludjanak a padon a breclavi állomáson? Ezt nem akarnám elhinni, ha nem olvasnám leírva

– írta Vitézy.

(A nyitóképen a debreceni vasútállomás váróterme látható.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik