Belföld

Megjelent Matolcsy György új könyve

Bemutatták Matolcsy György jegybankelnök Magyar jövőkép és stratégia című, új könyvét a Neumann János Egyetemen – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel.

A Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában megjelent könyv az MNB első emberének három éven át publikált, magyar nyelvű cikksorozatának írásait gyűjti össze.

A kötet hat téma köré csoportosította az írásokat: vízió és stratéga, a jövő gazdagsága, térségünk jövője – a jövő térsége, egyensúly és pénzforradalom, sikeres válságkezelés és fenntartható felzárkózás, valamint Európa jövője – a jövő Európája.

Matolcsy György a bemutatón megtartott előadásában a Magyarország előtt álló globális és lokális kihívásokról beszélt, és kiemelte: a könyvben olvasható írások célja az, hogy olyan jövőképet mutasson, amely birtokában mindenki nyertesként kerülhet ki az előttünk álló évtizedből.

Véleménye szerint az elmúlt 70 évben csak kevés országnak sikerült a felzárkózás, de az a közös bennük, hogy valamennyi országnak világos jövőképe volt hozzá.

Ezért úgy véli, Magyarországnak világos célokra, erős jövőképre van szüksége, és ehhez tanulnia kell a sikeres felzárkózás tapasztalataiból – olvasható az MNB közleményében.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik