Belföld

Ismét megszüntették a nyomozást Babicsek Bernát halála ügyében

Nyikos Péter / MTI
Nyikos Péter / MTI

A rendőrség ismét megszüntette az eljárást Babicsek Bernát halála ügyében, írja a Blikk. Eleinte egyébként büntetőeljárást sem indítottak, csak a gyászoló szülők feljelentésére kezdtek nyomozni, de most felelős nélkül ezt is megszüntették.

Babicsek Bernát halálát megelőzően egy fellépés után elektromos tűzhelyen hagymakarikákat sütött olajban, ám közben elaludt. Az olaj kifröcsögött, ami füstöt és áramkimaradást okozott. A solymári ház riasztója ezért kapcsolt be és küldött jelzést a központba, így egy járőrnek ki kellett kimennie meggyőződni arról, mi volt a riasztás oka.

A család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán panaszt nyújtott be a Budakörnyéki Járási Ügyészségre, indítványozva, hogy a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatti nyomozást tovább folytassák, illetve az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként.

Az ügyvéd elmondása szerint ha a vagyonőr a szakmai szabályokat betartva intézkedik, Babicsek Bernát még ma is élhetne. Fel kellett volna ébresztenie őt, hogy kiderítse, miért csak az ő házában nincs áram, de 15 perc után elhagyta a helyszínt.

A tavaly májusban benyújtott feljelentést a rendőrség előbb elutasította, ám az ügyészség a nyomozás folytatására kötelezte őket, amit most ismét megszüntettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik