Belföld

Zebrán gázoltak el egy nőt Győrben

Zebrán gázoltak el tegnap este fél nyolc körül egy 64 éves gyalogos Győrben. Egy 30 éves győrújbaráti férfi közlekedett kocsival a Jereváni úton, de nem biztosított elsőbbséget a zebrán áthaladó 64 éves asszonynak, és a jármű bal oldalával elsodorta.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ütközéstől a nő a földre esett és megsérült. A vétlen gyalogost mentővel vitték kórházba.

A Győri Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit, és az alábbiakat kérik a közlekedőktől, a balesetek megelőzése érdekében:

  • Közlekedésük során nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet.
  • Mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék a gépjárművet!
  • Próbáljanak meg szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van!
  • Ugyancsak elsőbbsége van – kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is – az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik