Belföld

Jövő év elejétől gyerekorvos nélkül maradhat Sárvár

Frissítünk! Az önkormányzat szerint lesz gyerekorvos

A sárvári önkormányzat közleményben jelentette be, hogy nem marad gyerekorvos nélkül a város. November 1-jétől új gyermekorvos fogja ellátni az 1. számú gyermekorvosi körzet feladatait. Év elején a másik két gyermekorvosi körzet is megüresedik. Erről azt írták: „az önkormányzat már korábban megkezdte a tárgyalásokat a gyermekorvosi ellátás folyamatosságának biztosítása érdekében. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások jó irányba tartanak, ezért önkormányzatunk a tisztelt szülők és hozzátartozók türelmét kéri.”

2024. január végétől gyerekorvos nélkül maradhat Sárvár, miután a három mostani orvos nem tudja ellátni a feladatát – számolt be az Ugytudjuk.hu.

A 15 ezres városban három körzet van, erre jutott egy-egy orvos, közülük egy elmegy nyugdíjba, egyikük pedig a cikk szerint szülni, ők 2024. január 31-éig fognak dolgozni.

Helyesbítés

Lapunkat megkereste az Ugytudjuk.hu cikkében megnevezett háziorvos – akinek a nevét az írásunkból kérésének megfelelően eltávolítottuk –, és jelezte, hogy nyilvánosan nem nyilatkozott a távozása okáról, azok magán természetűek, de a cikkel ellentétben nem vár gyermeket, nem készül szülési szabadságra.

A harmadik orvos ezt követően bejelentette, hogy október 31-ével felmondja a feladatellátási szerződését, mert nem tudja felelősséggel ellátni a kollégák felmondása miatt rá háruló három körzet ellátását. Ő a Facebookon azt írta, hogy felvette a kapcsolatot a sárvári önkormányzattal annak érdekében, hogy más formában lássa el a praxis működtetését, ám eddig az önkormányzattól semmiféle megkeresés nem érkezett irányába.

A lap hozzáteszi, hogy Sárváron éppen most újítják fel a 2-es és 3-as körzetet ellátó gyermekorvosi rendelőt, 160 millió forintból, a beruházás várhatóan jövő júniusban készül el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik