Belföld

Nem pótolta a kiesett járatot a MÁV, két és fél órát vártak az utasok a zirci vasútállomáson

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Elgázolt egy vadat hétfőn, ezért csak Zircig közlekedett a Veszprémből Győrbe 5 óra 5 perckor induló személyvonat. A kiesett járat pótlásáról azonban a MÁV nem gondoskodott, így körülbelül nyolcvan ember nem tudott eljutni időben a munkahelyére. Az utasok csak a következő, Veszprémből 7 óra 35 perckor induló vonattal utazhattak tovább Győr felé – írja a Kisalföld.

Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke a Kisalföldnek azzal kezdte: érthetetlen számukra, hogy amikor kiderült, a vonat Zircről nem tud tovább menni, miért nem gondoskodtak a pótlásáról. Szerinte akár vonatpótló busz rendelése, akár egy másik vonat szerelvényének igénybevétele vagy későbbi indítása is szóba jöhetett volna. Mint a panaszlevélben hangsúlyozták, ráadásul a tájékoztatás is rossz volt, mert a problémát tetőzendő még csak nem is a 75 perccel később közlekedő vonatot kínálták az utazóközönségnek, hanem a lemondott járatot követően Veszprémből két és fél órával később indulót.

Ez nem a budapesti előváros, ahol 15–30 percen belül másik vonat áll az utasok rendelkezésére. A vonat pótlás nélküli lemondása az érintetteknek arra a napra meghiúsította, hogy elfogadható időben beérjenek munkahelyükre és az oktatási intézményekbe

– mondta a Bakonyvasút Szövetség elnöke.

A MÁV-tól azt közölték, hogy a motorvonat oly mértékben sérült, hogy a helyszínen nem lehetett megjavítani, ezért csak Zircig tudta folytatni az útját. Pótlására nem állt rendelkezésre tartalék szerelvény, pótlóbuszt pedig nem tudtak biztosítani. Azok az utasok, akik nem vették igénybe a Volánbusz Zircről Győr felé induló menetrend szerinti járatait, legkésőbb a 8.18-kor Győrbe elindult vonattal utazhattak tovább. Az utasok elnézését kérik – írja a Kisalföld.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik